Vydělávej až 160.000 Kč měsíčně! Akreditované rekvalifikační kurzy s garancí práce od 0 Kč. Více informací.
Hledáme nové posily do ITnetwork týmu. Podívej se na volné pozice a přidej se do nejagilnější firmy na trhu - Více informací.

Po kurze Java PRO som sebavedomejšia, hovorí Jana Nové

„Ja to vedel, si najlepšia!“ S takým nadšením reagoval manžel našej Náhradníčky Jany potom, čo dokončila druhú časť rekvalifikačného kurzu Java PRO. Priblížila sa tak o veľký kus k splneniu svojho sna pracovať zo zahraničia. To bol pritom jeden z hlavných dôvodov, prečo sa Jana a jej manžel vôbec rozhodli rekvalifikovať na programátorov. V IT je totiž tento benefit častejší ako v mnohých iných odboroch.

Ako čerstvá absolventka hodnotí obe časti kurzu? A ktorá skúška jej dala najviac zabrať?

Cíti sa pripravená na pohovory

Keď Jana dokončila rekvalifikačný kurz Java Basic, cítila, že si ešte chce svoje znalosti prehĺbiť a naučiť sa pracovať s ďalšími užitočnými nástrojmi. Navyše ju lákalo si vyskúšať aj nejaký náročnejší praktický projekt. Preto sa prihlásila do našej Výzvy 5 Statočných ako Náhradníčka.

To sa ukázalo ako veľmi dobrá stratégia, pretože nadväzujúci kurz Java PRO dal Jane všetko, čo od neho očakávala. „Myslím, že mi to veľmi pomohlo v sebadôvere, a to predovšetkým vďaka praktickým úlohám. Vyskúšala som si prácu na zložitejšom projekte a cítim, že som už pripravená vydať sa na pohovory,“ vysvetlila Jana.

Skúšku zvládla s prehľadom

Štúdium sa Jana rozhodla nepodceniť, a tak sa v priebehu kurzu poctivo učila. Ako sama hovorí, nadväzujúci kurz jej prišiel náročnejší, postupne sa však do látky dostávala a rozumela jej čoraz viac. „Na skúšku sa mi pripravovalo relatívne jednoducho, myslím, že jednoduchšie ako pri prvej časti. Mala som pocit, že som už z priebehu oboch kurzov dobre naučená, a navyše tam už nebolo toľko teórie,“ popísala Jana.

Nervozita sa potom dostavila až tesne pred skúškou, Jana si preto ešte na poslednú chvíľu dohľadávala nejaké informácie navyše. „Mala som klasicky pocit, že nič neviem a že potrebujem všetko dohnať. Pred skúškou sa totiž nikdy necítim príliš sebavedomo. Na druhú stranu minule som bola tiež dosť nervózna a potom ma naštvalo, aké jednoduché boli niektoré otázky,“ smiala sa Jana.

Svoj úspech z predchádzajúcej skúšky naša posledná Statočná smelo zopakovala. Teoretickú aj praktickú časť zvládla na výbornú a so svojim skvelým výkonom sa ihneď po vyhlásení pochválila manželovi, ktorý jej po celú dobu štúdia fandil. Teraz jej už teda nezostáva nič iné ako sa vydať v ústrety svojej novej kariére programátorky.

Blog ITnetwork.sk

Hľadáš aj ty novú príležitosť a kariérnu cestu? Našich 5 Statočných sme už síce našli, to však neznamená, že nemôžeš získať prácu snov. Rekvalifikuj sa v našom akreditovanom kurze Java PRO a získaj skvelé peniaze, flexibilné pracovné podmienky, home office a mnoho ďalšieho. Nikdy nie je neskoro začať:

Prečítaj si tiež:


 

Všetky články v sekcii
Blog ITnetwork.sk
Článok pre vás napísala Radka Konečná 17. mája 12:21
Avatar
Autorka vystudovala obor mediální studia a žurnalistika a psaní je jejím velkým koníčkem. Ráda se rozvíjí v oblasti digitálního marketingu a zajímá ji i svět IT.
Aktivity