Vydělávej až 160.000 Kč měsíčně! Akreditované rekvalifikační kurzy s garancí práce od 0 Kč. Více informací.
Hledáme nové posily do ITnetwork týmu. Podívej se na volné pozice a přidej se do nejagilnější firmy na trhu - Více informací.

8 signálov, že tvoj pracovný pohovor dopadol skvele Nové

Či už chceme, alebo nie, práca k životu jednoducho patrí. Možnosť zabiť draka a získať princeznú aj s polovicou prosperujúceho kráľovstva jednoducho nie je na dennom poriadku. A tak nám nezostáva nič iné, ako sa každé ráno obliecť a vyraziť do roboty. Ešte predtým je ale potrebné nejakú tú prácu nájsť a práve na to slúžia toľko obávané pracovné pohovory.

Ako zistíš, že sa ti na pohovore naozaj darilo ?

Blog ITnetwork.sk

1. Pohovor trval dlhšie, než bolo stanovené

Čas sú peniaze, to vie každý. Ak náborár či budúci zamestnávateľ pohovor predĺžil, je to dobré znamenie. Keby si sa im totiž nepáčil, len ťažko by ti venovali viac času, než je nutné.

2. Príjemná konverzácia

Skús sa zamyslieť, ako celý pohovor prebiehal. Cítil si sa ako pred tabuľou v škole alebo konverzácia prebiehala v príjemnom duchu formou vyváženého rozhovoru? Ak si mal z priebehu pohovoru fajn pocit, môže to byť známkou úspechu.

3. Predstavenie TVOJICH úloh

Pri popise pracovných činností náborári často hovoria všeobecne v štýle: „Náš nový obchodík bude mať na starosť stretávanie sa s potenciálnymi klientmi…“. Ak ale rovno do tohto popisu zaradia priamo teba, znamená to, že si ťa v danej úlohe naozaj dokážu predstaviť. To je super!

4. Rozprávanie o firemných benefitoch

Keď sa uchádzač náborárovi páči, chce ho čo najviac na danú prácu nalákať. Vyťahuje preto najrôznejšie benefity, ktoré firma ponúka. Okrem toho tiež veľakrát hovorí o firemnej kultúre, dobrých vzťahoch medzi zamestnancami či o rôznych spoločných aktivitách, ako sú teambuildingy, spoločné raňajky alebo napríklad večerné hranie spoločenských hier.

Zaujíma ťa svet technológií a chcel by si sa naučiť programovať? Prihlás sa do nášho akreditovaného rekvalifikačného kurzu a získaj prácu snov. Okrem bezkonkurenčného platu na teba čaká aj home office, flexibilita a mnoho ďalších benefitov. Nakopni svoju kariéru ešte dnes:

5. Neverbálna komunikácia

Ľudia sa počas komunikácie nevyjadrujú len slovami, gestá môžu prezradiť viac, než si myslíš. Usmieval sa náborár často počas pohovoru a kýval hlavou? Potom zrejme nevedomky vyjadroval spokojnosť s tým, čo od teba počuje.

Gestá môžu samozrejme značiť aj nesympatie. Zisti v našom ďalšom článku, aké sú znaky toho, že pohovor nejde úplne podľa plánu.

6. Predstavili ťa ďalším kolegom či nadriadeným

Kandidáta, ktorý nevyhovuje, náborári asi ťažko predstavia ďalším kolegom. Prečo by to robili, ak sa s ním pravdepodobne už nikdy neuvidia. Avšak pre kandidáta, ktorý má veľký potenciál, je to často dôležitá súčasť prijímacieho konania. Tím by si mal jednoducho sadnúť, a ako inak to zistiť, než keď sa aspoň na chvíľu stretnete?

Taktiež je dobrým znamením, keď náborár prizve v priebehu pohovoru ku konverzácii aj ďalšieho zamestnanca. Obvykle to býva niekto s rozhodovacou právomocou, či už tvoj prípadný budúci priamy nadriadený alebo niekto ďalší z vedenia.

Blog ITnetwork.sk

7. Rýchla odozva po pohovore

Zamestnávatelia si veľmi dobre uvedomujú, že rovnako ako sa oni snažia nájsť toho najlepšieho uchádzača, aj ty si vyberáš, ktorá práca ti bude najviac sedieť. Preto ak sa na pohovore ukážeš ako ten pravý, nebude dlho trvať, kým sa ti ozvú s ponukou práce. Nemôžu predsa riskovať, že ťa medzitým zamestná konkurencia.

8. Rovno ti ponúkli prácu

K tomuto bodu asi nie je čo dodať. Nestáva sa to často, niekedy ale uchádzač zamestnávateľa natoľko očarí, že mu je práca ponúknutá ešte počas pohovoru.

Občas sa tiež stane, že ťa náborári aspoň rovno pozvú do ďalšieho kola pohovoru. Aj to je znamením, že sa ti darilo naozaj dobre.

Pohovor ťa ešte len čaká? Prečítaj si, ako sa naň čo najlepšie pripraviť.

Hľadáš novú príležitosť a kariérnu cestu? Začni s programovaním a získaj skvelé peniaze, flexibilné pracovné podmienky, home office a mnoho ďalšieho. Rekvalifikuj sa v našom akreditovanom kurze pre junior programátorov WWW aplikácií. Nauč sa pracovať s modernými nástrojmi budúcnosti a vyberaj si z nekonečného množstva pracovných ponúk. Nikdy nie je neskoro začať:

Prečítaj si tiež:


 

Všetky články v sekcii
Blog ITnetwork.sk
Článok pre vás napísala Radka Konečná 17. mája 12:23
Avatar
Autorka vystudovala obor mediální studia a žurnalistika a psaní je jejím velkým koníčkem. Ráda se rozvíjí v oblasti digitálního marketingu a zajímá ji i svět IT.
Aktivity