Zarábaj až 6 000 € mesačne! Akreditované rekvalifikačné kurzy od 0 €. Viac informácií.
Hľadáme nové posily do ITnetwork tímu. Pozri sa na voľné pozície a pridaj sa k najagilnejšej firme na trhu - Viac informácií.

Recenzie ITnetwork - Aké sú skúsenosti našich absolventov? Nové

Rozhodnúť sa pre rekvalifikáciu predstavuje pre mnohých veľký skok do neznáma, ktorý môže človeku zmeniť celý život. S novým zameraním totiž často prichádzajú aj nové výzvy, príležitosti, kontakty a možnosti uplatnenia. Svoje skúsenosti so zmenou zamestnania nám v rozhovore opísali Miloslav, Vlaďka, Jiří, Libor a Přemek, absolventi rekvalifikačného kurzu v ITnetwork.

Aká bola ich cesta k vysnívanému povolaniu? A ako na kurz spomínajú?

Blog ITnetwork.sk

Príbeh chemika Miloslava

Odvahu na rekvalifikáciu našiel aj bývalý chemický analytik Miloslav. V predchádzajúcom zamestnaní totiž bojoval s rutinou, zlým finančným ohodnotením a taktiež nedostatkom možností kariérneho postupu. Najprv si v programovaní príliš neveril, ale keď absolvoval niekoľko online kurzov, zistil, že ho to baví. To ho následne motivovalo absolvovať aj rekvalifikačný kurz.

Blog ITnetwork.sk

Najpozitívnejšie hodnotím prístup a ochotu študijných referentov. Zároveň sa mi páčilo, ako dobre a vtipne sú jednotlivé lekcie opísané. Ich zoradenie v kurze bolo podľa môjho názoru ideálne, od najjednoduchších tém až po tie najzložitejšie. Navyše je skvelé, že sú v češtine. Páčil sa mi aj individuálny prístup lektorov, ktorí s každým zo študentov riešili jeho problémy osobitne. To môžem hodnotiť na jednotku. Tempo kurzu bolo navyše prispôsobené aj úplným začiatočníkom.

Príbeh ekonómky Vlaďky

Vlaďka dlho pracovala ako regionálna manažérka vo finančnom inštitúte. Na materskej dovolenke s tromi malými deťmi však začala pochybovať o tom, ako zvládne skĺbiť toto náročné povolanie s obstarávaním domácnosti a výchovou detí. V tomto období sa začala zaujímať aj o tvorbu webových stránok, no chýbala jej znalosť tvorby kódu. Rozhodla sa preto pre rekvalifikáciu na programátorku v jazyku PHP a dnes tvorí webstránky na zákazku.

Blog ITnetwork.sk

Začiatky kurzu boli fajn. Učia sa tu tie najjednoduchšie – HTML a CSS, čo som už poznala. Kurz mi však pomohol moje doma naučené základy poriadne ukotviť. Mala som potom na Školení Moderného webdizajnu - HTML5, CSS3, Bootstrap a SEO niekoľko „aha“ momentov, keď mi konečne docvaklo, čo som robila zle. Potom prišlo zložitejšie štúdium. Tam som sa už materiálmi prekusávala pomalšie. Neraz som musela odísť od počítača, aby som si od toho oddýchla. Ale celkovo to bolo fajn. Nikdy som nezažila extra dlhý zásek.

Príbeh strojného mechanika Jiřího

Jiřího k programovaniu priviedlo dávne zranenie z detstva. Kvôli bolestiam bolo pre neho náročné vykonávať doterajšie povolanie strojného mechanika. Po 25 rokoch vo fabrikách hľadal novú životnú dráhu. Programovanie ho vždy lákalo, ale všetky pokusy o samostatné štúdium zlyhali. Absolvoval preto na ITnetwork akreditovaný rekvalifikačný kurz na programátora a teraz robí to, čo ho baví.

Blog ITnetwork.sk

S rekvalifikáciou som bol veľmi spokojný. Kto si potrebuje rozšíriť vedomosti, tomu by som odporučil ITnetwork. Najdôležitejšie je uvedomiť si, že najväčšia časť kurzu je venovaná samostatnému štúdiu, e-learning je naozaj kvalitný. A to je potom doplnené o prezenčné školenie. Stavba tých kurzov je fakt pekne urobená.

Príbeh dopraváka Libora

Libora počítače vždy zaujímali, jeho cesta k programovaniu však bola dlhá. Niekoľko rokov pracoval na magistráte v Tepliciach, kde sa venoval verejnej doprave, a následne prešiel do súkromnej dopravnej firmy. Po 12 rokoch túžil po zmene a rozhodol sa preto pre rekvalifikáciu na programátora. Bol tiež jedným z prvých študentov rekvalifikačného kurzu Pythonu v ITnetwork. Už približne po mesiaci od ukončenia kurzu si našiel prácu, v ktorej je konečne zase spokojný.

V nasledujúcom videu môžeš zistiť, čo Liborovi priniesla rekvalifikácia:

Príbeh obchodníka Přemka

Přemek pracoval 15 rokov v obchode a postupne sa vypracoval až na projektového manažéra v jednej korporátnej spoločnosti. Po týchto rokoch sa však už cítil vyhorený a potreboval nejakú zmenu. Impulz prišiel v období Covidu, keď bola jeho firma zatvorená. Počas tejto doby začal premýšľať nad zmenou odboru a narazil na ITnetwork. Krátko na to sa prihlásil na rekvalifikáciu v C# .NET a po kurze začal pracovať ako tester.

Blog ITnetwork.sk

Páčil sa mi osobný prístup Michala (riaditeľ, poznámka redakcie). Neraz sa mi stalo, že sme nemali stráženie a dcéra bola chorá alebo bolo potrebné niečo zariadiť. Michal ma upokojoval, že mám byť v pokoji a vždy mi vyšiel v ústrety. Tiež sa mi páčilo, že so mnou boli často v kontakte aj ďalší členovia tímu ITnetwork, ktorí sa ma pýtali, ako všetko zvládam.

Hľadáš aj ty novú príležitosť a kariérnu cestu? Začni s programovaním a získaj skvelé peniaze, flexibilné pracovné podmienky, home office a mnoho ďalšieho. Rekvalifikuj sa v našom akreditovanom kurze pre junior programátorov WWW aplikácií. Nauč sa pracovať s modernými nástrojmi budúcnosti a vyberaj si z nekonečného množstva pracovných ponúk. Nikdy nie je neskoro začať!

Prečítaj si tiež:


 

Všetky články v sekcii
Blog ITnetwork.sk
Článok pre vás napísala Radka Boháčová 16. augusta 14:30
Avatar
Autorka vystudovala obor mediální studia a žurnalistika a psaní je jejím velkým koníčkem. Ráda se rozvíjí v oblasti digitálního marketingu a zajímá ji i svět IT.
Aktivity